Gietproces

Door het hanteren van meerdere technieken kunnen wij voor u zowel kleine als grote objecten invormen en afgieten in verschillende legeringen.
De mallen worden na het uitharden in de oven geplaatst met de schenkbeker naar beneden. De oven wordt in temperatuur langzaam voor 10 uur verwarmd naar 200 graden waardoor het vocht uit mallen wordt gestookt en de warmte langzaam naar de kern trekt. Na dit traject van 10 uur wordt de oven doorgestart naar 600 graden waardoor alle was uit de mallen smelt en eventuele houtjes of stof verbrand.


Na een sessie van 30 uur koelen de mallen langzaam af naar ongeveer 150 graden waarna de mallen uit de oven worden gehaald en in bakken met zand worden geplaatst.
Als de broodjes brons onder hoge temperatuur smelten en vloeibaar worden zal deze via de schenkkroes langzaam in de mallen worden gegoten.De holle ruimtes waar voor het proces de was heeft gezeten welke in de oven is uitgestookt zal nu gevuld worden met brons.

Als het brons is afgekoeld zal de gipsen ommanteling voorzichtig worden weg gehakt waardoor het bronzen beeld zichtbaar wordt.

IMGA0554.JPG                                div._beelden_apeldoor_en_gilz_023.jpg